Over mij

 Rieneke de Zeeuw

Rieneke-beeldmerk2[3]

Wie ik ben

Ik ben Rieneke de Zeeuw (1963) geboren en getogen in de Alblasserwaard. Als kind kon ik goed tekenen, maar ik heb er jarenlang niets mee gedaan. Op een aantal potloodtekeningen van onze dochters na.

Wat ik doe

Toen de dochters het huis uit gingen, kreeg ik weer wat tijd om mijn talent te herontdekken. Ik ben opnieuw begonnen met tekenen en gaan experimenteren met verf. De eerste tijd met acrylverf en later met olieverf. Ik schilder allerlei onderwerpen, zoals landschappen, stillevens, bloemen en dieren. Portretten zijn altijd een geliefd onderwerp voor mij geweest. Kleine kinderen en baby’s zijn mijn nieuwste favoriete onderwerp, want wat is er mooier dan je eigen kinderen en kleinkinderen op doek te vereeuwigen?!

Na een tijdje ben ik les gaan nemen bij kunstenaars als Alice Scholte en Catherine Gathier, om bij hen de verschillende technieken te leren. Bij Catherine heb ik voor het eerst een portret in olieverf gemaakt. Zo ontdekte ik dat ik het liefst portretten schilder. Om  die reden ben ik les gaan nemen bij Jennie Smallenbroek van Classic Art Atelier en heb me daar de klassieke schildermethode eigen gemaakt. Daarna ben ik de uitdaging aan gegaan om los en luchtig te schilderen en heb ik les van Esther van Tilburg. Ik heb daarnaast een masterclass “Klassiek portret schilderen” gevolgd bij de Fine Art Academy van Marco Krauwinkel.

Hoe ik werk

Ik ben een realistisch schilder die meestal volgens de klassieke methode werkt. Door laag over laag te schilderen en met kleur en licht te spelen gaat een schilderij spreken. Daarin leer ik nog steeds en probeer ik ook andere manieren van schilderen uit. Het blijft me boeien hoe een schilderij groeit en langzaam tot leven komt.

Wat ik voor u kan betekenen

Ik heb een aantal opdrachten gehad en wil het schilderen in opdracht graag uitbreiden. Wanneer u interesse heeft, kan ik u de benodigde informatie geven over het proces, de tijdsduur en de kosten. Die laatste zijn afhankelijk van de door u gekozen schildermethode, het formaat en de materialen. Heeft u belangstelling voor één van mijn schilderijen, dan kunt u altijd informeren of deze te koop is. Neem in beide gevallen gerust contact met mij op.

De laatste tijd geef ik ook workshops of schilderles aan mensen die zelf graag schilderen of advies willen hebben over hun werk.

Klik hier om mij een mail sturen of uw vraag stellen.
Ook kunt u telefonisch contact met mij opnemen: tel. 06 – 36 01 24 35