Tijd voor een update!

 

 Ik heb zóveel geschilderd het afgelopen jaar! Het is er zelfs bij ingeschoten om de website bij te werken. Ik kreeg grote en kleine opdrachten! Verschillende portretten! Scania vrachtwagens, plus ‘de baas’ op doek als een kado van alle chauffeurs aan hun directeur. Een ander baasje zag haar hondje graag geschilderd als herinnering dat ze hem uit het asiel had gered. Verder ben ik langere tijd bezig geweest met een stilleven met vaasjes en granaatappel waarvan we zelf de compositie en foto’s hebben gemaakt.

Net voor de vakantie kreeg ik een grote opdracht! Dit was een muurschildering in bloembinderij ‘de Watermolen’ in Meerkerk, in eigen dorp! Dat was een hele uitdaging en een erg leuke ervaring! Lees hierover meer in mijn andere nieuwsbericht

Nieuwe cursus

Het hele afgelopen jaar heb ik geen lessen gevolgd, dat vind ik een gemis. Je mist je mede cursisten waar je gezellig een avond in de week mee zit te werken, kan overleggen en je feedback kunnen geven. Dit veranderde toen ik in de vakantie een online cursus ben gaan volgen. Een nieuwe leermeester(es) En zij leert me ‘los en luchtig’ schilderen. Ze maakt zelf prachtige losse sprankelende portretten en dat wil ik zó graag leren. Voor mij als superrealist valt dat vooralsnog niet mee, en worstel me door portretten heen. De opdracht is het portret in donker en lichte vlakken op te zetten met een best grote kattentong penseel en niet te zuinig te zijn met verf.

 

Vervolgens de vlakken in elkaar werken met een speciaal zachte penseel, hier en daar nog een detail aanbrengen.. en vooral ‘op tijd’ stoppen. In mijn ogen is het dan nog lang niet af, en het gevolg is dat ik veel te lang doorwerk en in elkaar poets, zodat het toch weer heel herkenbaar en niet te raden super werkelijkheid is. Maar ik ga vrolijk door met oefenen. Dat is niet zo’n ramp hoor, want ik heb genoeg ‘portretten’ die geschilderd willen worden, waaronder een allerliefst nieuw kleinkind! Al twee keer geschilderd en nog geen twee maanden oud. Zeg nou zelf, is het geen schatje? De vader heb ik ook ‘ter kwast’ genomen.. en ik ontdekte dat de baby het neusje van z’n vader heeft?

 

Verder schilderde ik een van m’n dochters en enige kleindochter. Dat je zo kan genieten van schilderen! Ik wist het niet!

Ik zou zeggen, bekijk ze eens in de galerie, geniet er van, en overweeg of het een idee is om een portret (of iets anders) door mij te laten schilderen. Ik doe het met plezier, stuur me gerust een berichtje voor info!

 

Maandag, schilderdag!

Nog leuk om te vertellen: vanaf deze week heb ik mijn oude schildervrienden weer ontmoet, we komen namelijk weer elke week bij elkaar in een gehuurd zaaltje (met goed licht). Zonder docent weliswaar, maar doen een rondje aan het eind van de avond en geven elkaar er van langs met goeie opbouwende kritiek, commentaar en complimentjes natuurlijk! Zo haal ik m’n hart weer op en is het met dat gemis ook weer goed gekomen?

Dit was het weer voor even.. groetjes en tot horens maar weer!

RIENEKE